Babycall Test: De 6 beste (2024)

Samletest med de 6 beste babycall med og uten kamera

I vår babycall test har jeg sammenlignet, vurdert og testet nesten alle modeller på markedet over de siste tre årene, og utnevnt totalt 6 testvinnere i ulike prisklasser.

Markedet skiller mellom tre typer babycall. Den tradisjonelle typen babycall lar deg høre barnet, mens markedets mest populære modeller er babycall med kamera, og den tredje litt nyere typen er en sensor som måler helseindikatorer, men uten kamera.

Jeg skulle gjerne utnevnt tre testvinnere i alle de tre kategoriene, men ettersom det er begrenset med gode modeller på det norske markedet har jeg delt testvinnerne i kategoriene babycall med kamera og babycall uten kamera.

Hopp rett til testene?

God: Uten kamera | Med kamera

Bedre: Uten kamera | Med kamera

Beste: Uten kamera | Med kamera

  • I denne artikkelen henviser vi til forhandlere som tilbyr produktene vi skriver om, til markedets laveste pris i samarbeid med Prisjakt.no. Hvis du trykker på disse lenkene så tjener nettsiden (Anbefaler.com AS) penger, uavhengig av om du kjøper produktet eller ikke.

    Alle vurderinger gjøres av Stian Ihle Gulbrandsen, basert på de utvalgskriteriene jeg mener er de viktigste. Du kan lese mer om hvordan vi går frem her.

Babycall uten kamera?

De siste årene har det blitt vanligere med babysensorer uten kamera, og naturlig nok er fortsatt svært mange foreldre skeptiske til dette. Ettersom jeg ikke har barn selv skal jeg være forsiktig med å mene for mye om dette, men jeg legger ved forklaringen til norske Babysensor.no, som skriver følgende:

BabySensor er laget i samarbeid med helsepersonell, deriblant leger og helsesykepleiere. Vi er enige om at overdreven mobilbruk ikke er gunstig for småbarnsforeldre. Kamera gir heller ikke vesentlig informasjon om barnets omsorgsbehov. Derfor har vi fokusert på nøyaktig sensorteknologi som gir vesentlig informasjon, med varslinger når omsorgsbehovet endres.
— Babysensor.no

Neonate N65

Viktigste egenskaper:

✔️ Brukstid opp mot 50 timer

✔️ Zero Radiation funksjon

✔️ Tidsinnstilling funksjon

✔️ Snakk tilbake til barnet

Ting å tenke på:

🔻 Babycall uten kamera

🔻 Forstyrres av andre enheter

Neonate N65 er kåret til testvinner blant alle babycall-modeller på det norske markedet uten kamera, og er den desidert beste tradisjonelle modellen som lar deg høre barnet. Neonate N65 minner veldig om den populære BC-6500D, men N65 ser mye bedre ut og er enklere å bruke.

Begge enhetene er oppladbare, og produsenten oppgir at den aktive brukstiden er opp til 50 timer (200 timer i stand-by). Den aktive brukstiden er verifisert av et vennepar som har testet N65 over flere uker. Den har lav stråling, den måler temperatur og du kan snakke tilbake til barnet.

Ting å tenke på: Dette er som nevnt en tradisjonell babycall uten kamera for deg som mener det er mer enn tilstrekkelig å høre barnet uten kamera eller sensorer som måler hjertefrekvens, oksygenmetning, hudtemperatur, osv.

I likhet med BC-6500D så oppstår det støy og en irriterende pipelyd hvis to- eller flere babycall enheter er i nærheten av hverandre, opp til 4 meter. Dette vil heldigvis sjeldent være noe problem.

Kommunikasjon

Neonate N65 er en babycall uten kamera med to enheter der den ene fungerer som en sender og den andre som mottaker, men den har 2-vies kommunikasjon som lar deg snakke tilbake til barnet. Hvis du er på jakt etter en billig og god babycall med kamera, anbefaler jeg testvinneren vår Owlet Cam.

N65 har en “zero-radiation” funksjon som gjør at det ikke sendes signaler mellom enhetene når de ikke oppfatter noe støy. Ulempen med denne funksjonen er at enheten du bruker, ikke fanger opp signaler hvis enheten i nærheten av barnet faller utenfor rekkevidde. Bruk den bare over korte avstander.

Du kan koble til totalt 3 enheter til din mottaker, men vi har ikke fått testet flere enheter og kan følgelig ikke verifisere om det lar seg gjøre å snakke tilbake til en valgfri enhet, eller om det går ut til alle tre.

Rekkevidde

Babycall modellen N65 har god rekkevidde selv mellom etasjer og vegger av betong. I rekkehuset hvor N65 er testet fungerte den som forventet. Babycallen markedsføres med en rekkevidde på 800 meter, men det er i åpent landskap, og fungerer ikke i praksis.

Batteri

Tradisjonelle babycall-modeller uten kamera, slik som Neonate N65, har veldig lang brukstid sammenlignet med mer avanserte modeller med kamera som viser bilde, eller babysensorer som må brukes trådløst.

Jeg har dessverre ikke fått verifisert batteritiden i stand-by, men vi kan bekrefte at den fungerer tett opp mot 50 timer med aktivt bruk. Dette avhenger veldig av hvor urolig- og hvor mye barnet snakker eller gråter. Det følger med en ladestasjon til begge enheter som lades raskt opp.

Lyd og varsel

Dette er en tradisjonell babycall med lyd som betyr at du kun hører stemmen til barnet ditt, og følgelig er lydkvaliteten viktig. Andre modeller uten kamera som Owlet Smart Sock og Babysensor Relax sender deg kun lydvarsler eller varsler deg på mobilen.

Lydkvaliteten er tilfredsstillende på begge enhetene til Neonate N65. Du kan justere hvor følsom mikrofonen er for lyd slik at du unngår å fange opp unødvendige lyder. Babycallen varler med lyd- og lys når den har svakt batteri eller er utenfor rekkevidde.

Funksjoner

Både barn og voksne sover lettere når temperaturen på soverommet er litt lavere (16-18 °C), fremfor litt høyere som ofte er en av årsakene til at barn ikke klarer å sove. Med testvinneren fra Neonate kan du måle temperaturen i rommet, og du kan sette en alarm som slår ut hvis den er for lav, eller for høy.

Montering

Det følger med utstyr til å feste begge enhetene for å feste de til belter, barnevogn og veggen, men du kan også bruke de mens de lader i hver sin ladestasjon.

Annonse

Owlet Smart Sock

Babycall fra Owlet smart sock er testvinner

Viktigste egenskaper:

✔️ Sporer hjertefrekvens

✔️ Sporer oksygennivå

✔️ Måler søvntrender

✔️ Kompatibel med Owlet Cam

Ting å tenke på:

🔻 Babysensor uten bilde

🔻 Må feste sokken til foten

🔻 Fungerer kun med 2,4 GHz

Owlet Smart Sock er kåret til testvinner blant markedets litt bedre babycall-modeller uten kamera. Dette er en babymonitor som måler hjertefrekvens, oksygennivå og søvntrender, uten å overføre lyd eller bilde. Den er også tilgjengelig for barn i alderen 0 - 5 år med modellnavnet “Owlet Smart Sock Plus”.

Babymonitorer som dette har blitt mer populære de siste årene ettersom du kan overvåke den reelle tilstanden til barnet, f.eks. dersom barnet opplever ubehag uavhengig av om barnet gråter eller ikke. Hvis barnet gråter vil du oppdage det ettersom hjertefrekvensen vil øke, og du får varsel på mobilen.

Ting å tenke på: Når jeg snakker om babymonitorer som dette med vennepar som har barn, er flere skeptiske fordi de verken ser eller hører barnet, men også fordi man må feste en sokk rundt foten til barnet. Hvis du ønsker å se barnet ditt kan du kjøpe modellen “Owlet Monitor Duo” hvor det følger med et kamera i tillegg.

Kommunikasjon

I motsetning til babycall-modeller som lar deg høre at barnet gråter, eller som lar deg se barnet med et kamera, er dette en babymonitor som kun måler helseindikatorer og som varsle deg når nivåene går for høyt eller lavt. Det betyr at du verken ser eller hører barnet ditt.

Testvinneren Owlet Smart Sock er en babymonitor som overvåker hjertefrekvens, oksygennivå og søvntrender. Den gjør dette på er ved hjelp av en svært presis sensor som festes rundt foten til barnet, i form av en sokk.

Du overvåker dette i appen (på norsk) som du laster ned på mobilen, og du kan endre på innstillinger som lyder og varsler etter eget ønske.

Rekkevidde

Rekkevidden til Owlet Smart Sock avhenger av Wi-Fi nettverket ditt hjemme, og ruteren din. Hvis du opplever dårlig signal på barnerommet så burde du investere i en kraftigere ruter, eller en enhet for å forlenge Wi-Fi signalet.

En utfordring med de aller fleste typer babycall og babymonitorer på det norske markedet, er at de er avhengig av et stabilt 2,4 GHz nettverk, og med Owlet Smart Sock kan du ikke koble deg til et kraftigere 5 GHz nettverk selv om du har dette.

Hvis sjefen for interiøret i husstanden din tillater det, kan jeg anbefale denne ruteren (TP-link AX5400) som jeg bruker selv, og som er et beist av en ruter.

Batteri

For å bruke denne babymonitoren er du avhengig av selve sokken, samt basestasjonen som sender og mottar signaler til sokken, inkludert mobiltelefonen din. Sokken har en brukstid opp til 16 timer, mens basestasjonen skal være tilkoblet til strøm hele tiden, i samme rom som barnet sover.

Når du skal lade opp sokken til fullt tar det 90 minutter, eller opp til 50% på kun 20 minutter. Dette går relativt raskt takket være hurtiglade-funksjonen.

Lyd og varsel

Testvinneren fra Owlet brukes hovedsakelig ved hjelp av applikasjonen på mobilen, men selve basestasjonen avgir også lys- og lyd signaler dersom hjertefrekvensen f.eks. overstiger normalen. Dette kan du regulere i appen på mobilen.

Funksjoner

Babymonitoren måler dessverre ikke temperaturen i rommet, men den måler flere andre helseindikatorer som gir deg bedre innsikt i helsen til barnet ditt enn en tradisjonell babycall gjør.

Den har heller ikke noe kamera, men du kan følge avlesninger og søvnhistorikk direkte i applikasjonen på mobilen. Det følger med en basestasjon som lyser grønt når alt er som normalt, eller signaliserer med lyd og blinker rødt hvis avlesningene går utenfor de forhåndsinnstilte nivåene.

Annonse

Babysensor Relax

Babycall Babysensor Relax er testvinner

Viktigste egenskaper:

✔️ Måler oksygenmetning og puls

✔️ Måler hud og romtemperatur

✔️ Varsler ved gråt og lyd

✔️ Kan brukes med 4G i hele EU

✔️ Få full kontroll på mobilen

Ting å tenke på:

🔻 Babysensor uten kamera

🔻 Må feste bånd til arm eller ben

🔻 4G krever abonnement

🔻 Uten 2-veis kommunikasjon

Babysensor Relax er kåret til ny testvinner og er å anse som den desidert beste babysensoren uten kamera. Den måler oksygenmetning, puls, temperaturen på huden til barnet og i rommet, og den varsler deg når barnet gråter eller lager høye lyder.

Babysensor er en norskutviklet og innovativ babycall som jeg har sett frem til å teste etter at jeg var i møte med gründeren, Anita Fevang, for å lære mer om produktet tilbake i 2022. Den kan minne litt om de populære modellene fra Owlet, men jeg opplever Babysensor som et enda bedre produkt.

Selv om noen foreldre foretrekker å se barnet på kamera, kan denne sensoren som måler temperatur og puls, oppleves som tryggere. Små barn kan oppleve ubehag som høy romtemperatur, stress eller redsel uten at de gråter eller viser det, men med en babysensor får du varsel og innsikt i dette på appen.

Ting å tenke på: Dette er en babysensor uten kamera som må være i kontakt med barnet ved hjelp av et armbånd. For å bruke 4G når du ikke er i nærheten av et sikkert WiFi nettverk, må du tegne et abonnement til 695,- i året. Da kan du bruke Babysensor Relax i hele EU. Babysensoren har dessverre ingen “snakk tilbake” funksjon.

Kommunikasjon

Dette er som nevnt en babycall med sensor som måler helseindikatorer og som også kan varsle deg når barnet lager lyd eller gråter, men du har ingen skjerm som lar seg se barnet ditt. Husk at babysensor krever at du fester et armbånd på babyen, som for øvrig er helt trygt.

Hvis du foretrekker en babycall med kamera uten krav til å måtte feste noe til babyen, anbefaler jeg at du ser på Nanit Pro. Det er helt klart den beste babycallen med kamera på markedet.

Rekkevidde

Rekkevidden mellom basestasjonen og mobilen din, eller avstanden mellom deg og barnet ditt, avhenger av WiFi nettverket ditt og ruteren din. Babycall med WiFi kan ikke sammenlignes med tradisjonelle modeller som Neonate N65 da den har to enheter som sender signaler via radiobølger.

Hvis du betaler for 4G abonnementet til Babysensor får du ubegrenset rekkevidde mellom babysensoren og mobilen din. Selve basestasjonen og armbåndet snakker sammen ved hjelp av blåtann (Bluetooth), og bør ikke overskride mer enn 5 - 10 meter for best mulig signal.

Husk å koble mobilen til det samme nettverket som du skal koble basestasjonen til, og dette må enten være et 2,4 GHz nettverk, eller et som støtter både 2,4 GHz og 5 GHz. Det er for øvrig svært sjeldent at et nettverk kun har 5 GHz, så dette burde gå fint.

Batteri

Selve basestasjonen som du skal ha i nærheten av barnet har en brukstid på minimum 12 timer dersom du bruker den kontinuerlig. Armbåndet har tre ganger så lang brukstid med minimum 36 timer. Du må også ha batteri på mobilen for å få oversikt over alle helseindikatorene.

Lyd og varsel

Babysensor Relax kan varsle deg på mobilen med både lyd og lys, eller på basestasjonen med lys. Du kan også få varsler selv om skjermen på mobilen er låst så lenge du har valgt at at appen kan varsle deg (endres under innstillinger på mobilen).

Inne i selve appen (på norsk) som du laster ned på mobilen er det et standard oppsett med fargene grå, gul, og rød for de ulike sensorene som er tilpasset alderen på barnet.

  • Grått lys: Alt er OK

  • Gult lys: Vær oppmerksom

  • Rødt lys: Vennligst sjekk

Det er viktig å presisere at lyden du hører ikke er stemmen til barnet ditt, men lyder for å varsle deg dersom barnet gråter, dersom du ønsker å bli varslet.

Funksjoner

Du har lest om de aller fleste funksjonene allerede, men det kan være greit å vite at sensoren måler pulsen hvert 20. sekund, mens oksygenmetning, temperatur på hud og i rommet målet hvert 15. minutt.

Hvis du ønsker å slå av gråtevarslene, muligens fordi dere øver på søvntrening, kan du enkelt gjøre det i appen på mobilen.

Når du skal lade enhetene trenger du kun 90 minutter på å lade armbåndet til fullt, og maks 5 timer for å lade opp basestasjonen.

Montering

Det første du må gjøre er å koble basestasjonen til stikkontakten i veggen, for så å sette armbåndet i ladestasjonen som er en magnetisk lader i basestasjonen. Last så ned Babysensor-appen i Appstore eller Google play, og følg instruksjonen i appen for å fullføre oppsettet.

Annonse

Owlet Cam 2

Babycall Owlet Cam er testvinner

Viktigste egenskaper:

✔️ Babycall med kamera

✔️ Høy 1080 HD-kvalitet

✔️ Snakk tilbake (2-veis)

✔️ Måler fuktighet og temperatur

Ting å tenke på:

🔻 Kameravinkel må endres manuelt

🔻 Krever stabilt 2,4 GHz nett

🔻 Avgir et svakt blått lys

🔻 Må brukes med mobiltelefon

Owlet Cam er utnevnt til testvinner og er å anse som den beste blant de billigste babycall-modeller babycall med kamera. Den sender lyd- og bilde i høy kvalitet direkte til mobilen. Monter den på vegg uten synlige kabler, se romtemperaturen, og snakk tilbake til barnet med to-veis kommunikasjon.

Ting å tenke på: Denne modellen kommer uten en egen oppladbar enhet for video, men sender lyd- og bildesignalet direkte til mobilen i HD kvalitet. Den fungerer dessverre kun på 2,4 GHz nettverket og krever en kraftig ruter. Kamera-eneheten må alltid være tilkoblet strøm, og avgir et svakt blått lys i rommet til barnet.

Kommunikasjon

Testvinneren fra Owlet er en babycall med HD kamera som overfører både lyd og bilde trådløst fra kamera-enheten på barnerommet, til mobilen din. Selve kamera-enheten som rettes mot barnet ditt må være koblet til strøm hele tiden, og har en synsvinkel på 130 grader.

Hvis du i tillegg ønsker å måle helseindikatorer som hjertefrekvens, oksygennivå og søvntrender, kan du kjøpe Owlet sin Smart Sock.

Rekkevidde

Rekkevidden mellom mobilen din og kamera-enheten som er montert på rommet til barnet ditt, avhenger av WiFi nettverket ditt hjemme og ruteren din. WiFi nettverket (båndbredden) må være kraftig nok til å kunne håndtere flere enheter som bruker nettet samtidig, inkludert babycallen.

Ruteren på sin side må klare å dekke et stort nok område slik at den kan fange opp og sende signaler mellom mobilen din og kamera-enheten på barnerommet. Det kan ofte være i hver sin ende av boligen, mellom flere vegger og tak.

Så lenge Owlet Cam er koblet til WiFi nettverket ditt hjemme, så skal du kunne koble deg til fra et eksternt nettverk fra hvor som helst i verden.

En utfordring med Owlet sine modeller er at de kun fungerer på et stabilt 2,4 GHz nettverk, og ikke det kraftigere 5 GHz nettverket hvis du har det. Det betyr at både mobil og babycall må kobles på samme nettverk.

Batteri

Som nevnt innledningsvis er dette en babycall med kamera som må være tilkoblet strøm hele tiden, men som sender lyd- og bilde signaler til mobilen din. Det betyr at den ikke kan brukes trådløst eller er avhengig av et oppladbart batteri.

Lyd og varsel

Jeg opplever at lydkvaliteten er veldig god, men det avhenger nok også litt av hvilken mobil du har. Nå har jeg for øvrig et veldig kraftig nettverk med et beist av en ruter, og følgelig begrenser det forsinkelser som kan oppstå i boliger med dårlig tregt nettverk og billig ruter.

En annen ting jeg liker med Owlet Cam er at du fortsatt hører barnet ditt i bakgrunnen dersom du bruker mobilen til andre formål med Owlet-appen i bakgrunnen.

Dette er også årsaken til at du ikke skal bruke Google Nest som en babymonitor, fordi bakgrunnslyden forsvinner når du bruker mobilen til andre ting.

Funksjoner

Bildekvaliteten og nattkamera er tilfredsstillende i forhold til prisen med 1080 HD-video kvalitet, og 4x ganger zoom. Sammenlignet med de andre modellene på markedet i denne prisklassen så er min oppfatning at du ikke finner noe bedre.

Owlet Cam har toveiskommunikasjon som gjør at du kan snakke tilbake til barnet. Du kan også sette opp applikasjonen på mobilen slik at du får varsler om lyd og bevegelse.

Enheten som plasseres i rommet sammen med barnet har også en sensor som måler temperaturen, og som vises på mobilen. Dette er svært nyttig hvis barnet er urolig. Vi mennesker sover best når temperaturen synker ned mot 18 grader, og barnegråt skyldes ofte at barnet svetter.

Montering

Det følger med et veggfeste som gjør at du enkelt kan montere kamera i riktig høyde over barnet. Når du har koblet kamera-enheten til strøm, må du laste ned appen og følge instruksen der. Husk at mobilen og Owlet-enheten må kobles til 2,4 GHz nettverket for å fungere.

Annonse

Motorola VM65X

Babycall med kamera VM65X fra Motorola er testvinner

Viktigste egenskaper:

✔️ Babycall med kamera

✔️ Snakk tilbake (2-veis)

✔️ Måler romtemperatur

✔️ Klart bilde om natten

✔️ Egen monitor for lyd og bilde

Ting å tenke på:

🔻 Måler ikke søvntrender

🔻 Måler ikke fuktighet i rommet

🔻 Begrenset måling av aktivitet

🔻 Monitor har ikke HD signal

Motorola VM65X er kåret til testvinner blant markedets litt bedre babycall med kamera. Her følger det med en egen 5” tommers monitor som lar deg se og høre barnet, uten at du er avhengig av mobilen din. Kamera-enheten ser godt i mørket og kan vinkles, tiltes, og zoome digitalt.

Hvis du vil så kan du strømme både lyd og bilde direkte til mobilen din hvis du laster ned “Motorola Nursery” appen. Dette gir deg bedre bildekvalitet enn på den medfølgende monitoren, og du kan få varsler når temperaturen i rommet endrer seg, eller når barnet lager lyder og beveger seg.

Ting å tenke på: Det som trekker opp prisen på VM65X sammenlignet med Owlet Cam, er den medfølgende monitoren som frigjør deg fra mobilen din hvis du ønsker. Hvis dette ikke er så viktig, kan du like gjerne gå for den billigere testvinneren, Owlet Cam.

Hvis det er viktigere for deg å kunne måle søvntrender, detaljerte hendelser av barnets aktivitet når de sover, inkludert fuktighet i kombinasjon med temperatur i rommet, anbefaler jeg på det sterkeste Nanit Pro.

Kommunikasjon

Dette er en babycall med et kamera som skal stå fast montert i stikkontakten på barnerommet, og som sender et lyd- og bilde signal til den medfølgende monitoren slik at du både ser og hører barnet ditt.

Du kan også koble til både lyd og bilde direkte til mobilen din, i tillegg til den medfølgende monitoren. Hvis du har flere kamera-enheter i flere rom, kan du se alle samtidig på mobilen. En annen fordel med å koble til mobilen er at du får 1080p (HD) kvalitet.

På mobilen kan du også bli varslet løpende ved endringer i romtemperatur, eller når barnet gråter og beveger på seg.

Rekkevidde

Selve kamera-enheten på barnerommet og den medfølgende monitoren “snakker sammen” ved hjelp av et eget 2,4 GHz nettverk. Produsenten oppgir at rekkevidden dem i mellom er opptil 300 meter, men det er særdeles urealistisk i en bolig med vegger og tak, inkludert flere elektroniske produkter.

Så for deg som bor i en bolig der barnet sover i et rom som er lagt fra der du oppholder seg, ville jeg kanskje gått for en annen babycall med kamera, for å ikke kaste bort penger på en monitor du ikke får brukt optimalt.

For å koble kamera-enheten til mobilen din må du gjøre dette med et WiFi nettverket, og da avhenger rekkevidden av båndbredden og ruteren din. Du kan også koble deg til et eksternt WiFi nettverk, f.eks. hvis du er på besøk hos et vennepar, men fortsatt ønsker å følge med.

Batteri

Den medfølgende monitoren med en oppløsning på 480x272 har et oppladbart batteri (2000 mAh) med en brukstid på ca. 5 timer, før den må lades på nytt. Det betyr at du mest sannsynlig må lade den hver dag hvis du alltid bruker den trådløst, men det er å forvente med slike monitorer.

Du kan alternativt bruke den mens den er koblet til strøm, som kanskje er det enkleste. Monitoren har dessverre ikke hurtiglading som betyr at den må lades i ca. 16 timer før den er fulladet.

Lyd og varsel

Hvis du bruker monitoren blir du kun varslet ved vesentlige endringer i romtemperaturen, men hvis du kobler den til mobilen din i tillegg kan du også få varsler når barnet beveger seg eller gråter. Det kan være nyttig hvis du har skrudd ned lyden for å unngå å høre alle lyder.

Funksjoner

Testvinneren VM65X fra Motorola har flere praktiske funksjoner. Til sammenligning med Owlet Cam som du må endre kameravinkel på manuelt, kan du med VM65X gjøre det digitalt direkte fra monitoren eller mobilen.

Du kan snakke tilbake fra monitoren, eller du kan spille av lagrede sanger og avslappende lyder for å hjelpe barnet til å sove. Du kan faktisk også spille inn egne opptak, f.eks. at du synger eller snakker til barnet.

Kamera-enheten har en infrarød funksjon som gjør at du ser barnet selv om det er helt mørkt på rommet. Du kan også bruke den med stemmestyring fra Google Home eller Amazon Alexa.

Montering

Du kan montere babycallen slik at den står på et bord, eller feste den til barnesengen med et bøyelig stativ. Det følger også med et veggfeste slik at retningen til kamera er i 45 grader eller vertikalt ned mot barnet.

Husk også at VM65X kun fungerer med 2,4 GHz nettverket ditt.

Annonse

Nanit Pro

Babycall med kamera Nanit Pro er testvinner

Viktigste egenskaper:

✔️ Babycall med kamera

✔️ Klart bilde om natten

✔️ Måler fuktighet og temperatur

✔️ Snakk tilbake (2-veis)

✔️ Full oversikt på mobilen

Ting å tenke på:

🔻 Må ha abo for full utnyttelse

🔻 Må brukes med mobiltelefon

Nanit Pro er kåret til testvinner blant markedets desidert beste babycall med kamera. Den har absolutt alt du trenger, pluss litt til. Det er ikke tilfeldig at dette er USAs mest populære babycall, og det var faktisk jeg som anbefalte Nanit å ekspandere markedet sitt til Norge tilbake i 2022.

I likhet med Owlet Cam kobler du babycall-kamera til mobilen din og bruker den som monitor til å følge med på barnet ditt. I tillegg til å se og høre barnet ditt, kan du snakke tilbake til barnet, spille av sanger og avslappende lyder.

I applikasjonen på mobilen kan du også følge med på søvntrender, søvnkvalitet, pust, puls, og aktiviteter som oppvåkning og innsovning. Du kan også bli varslet når barnet gråter, lager lyder, og beveger seg - i en aktivitetslogg.

Ting å tenke på: For å få tilgang til analyser av søvnkvalitet, trender, måling av vekst, søvntreningskurs, og mulighet til å lagre bilder og video, trenger du et aktivt “Insights Sleep” abonnement. Det følger med en prøveperiode når du kjøper Nanit Pro. Noen funksjoner krever også Nanit båndet som du fester rundt magen til barnet.

Kommunikasjon

Nanit Pro er en babycall med kamera som kobles til mobilen din ved hjelp av WiFi nettverket ditt hjemme, slik at mobilen din fungerer som en monitor der du ser, hører barnet, i tillegg til at du blir varslet når barnet gråter, lager lyder, og beveger seg.

Selve kamera-enheten som monteres på barnerommet må alltid være tilkoblet strøm. Du kan faktisk også koble deg til Nanit Pro på mobilen din selv om du er på andre siden av jordkloden, så lenge du kobler deg til et WiFi nettverk.

Nanit Pro sitt kamera har 1080p HD kvalitet, i tillegg til et klart nattesyn slik at du kan følge med på barnet ditt selv om det er mørkt på soverommet.

Få full kontroll med Nanit Pro

Rekkevidde

Når du er hjemme avhenger rekkevidden mellom kamera og mobilen din av båndbredden på nettverket ditt, og ruteren din.

Båndbredden er viktig hvis du har flere enheter som bruker internett samtidig, og for å sikre at lyd og bildekvaliteten er optimalt.

Hvis du har en dårlig ruter vil den ikke klare å fange opp signaler mellom kamera-enheten som kanskje står i den ene enden av boligen, og mobilen din når du beveger seg til andre siden av boligen. Hvis du sitter ute på sommeren trenger du en enda kraftigere ruter.

Hvis du vil ha en overlegen ruter som fikser alt, kan jeg anbefale den jeg har selv (TP-link AX5400).

Batteri

Ettersom selve kamera-enheten alltid må være tilkoblet strøm, og du må bruke mobilen din som monitor for å følge med på barnet ditt, er det ingen oppladbare eksterne enheter du må tenke på, foruten om mobilen din.

Lyd og varsel

Nanit Pro kan sende deg varsler når barnet ditt gråter, lager lyder, eller beveger seg. Dette kan du stille inn under innstillingene på mobilen din. Dette kan være praktisk når du har lagt fra deg mobilen eller skjermen er låst.

Funksjoner

Testvinneren fra Nanit Pro har flere praktiske funksjoner som gir foreldre større kontroll for å sikre at barnet sover bedre, samtidig som de føler seg tryggere. Nanit Pro har blant annet en veldig sikker kryptering for å hindre at andre kan hacke video signalet til mobilen din.

De aller fleste babycall-modeller måler romtemperatur, men Nanit Pro måler også den relative luftfuktigheten. Små barn sover bedre når temperaturen ligger rundt 18 grader, mens riktig luftfuktighet inne er mellom 40 til 55%, avhengig av tiden på året.

Med Nanit Pro kan du også få oversikt over søvntrender, slik som når barnet pleier å sovne eller våkne, i tillegg til puls og pustemønster. Noen av disse funksjonene krever at du har et aktivt abonnement til Nanit sin tjeneste som heter “Insights Sleep”.

Du kan også snakke tilbake til barnet, eller spille av avslappende lyder hvis barnet ditt er urolig eller gråter.

Montering

Nanit Pro kommer i to ulike utgaver, der den ene passer deg som vil ha kamera-enheten på et bord, mens den andre modellen har et gulvstativ slik at du kan få et fugleperspektiv over barnesengen. For at Nanit Pro skal fungere optimalt trenger enheten alene minimum 2 Mbps båndbredde.

Du kan velge om du vil koble deg til 2,4 GHz eller 5 GHz nettverket ditt hjemme, dersom du har begge deler. 2,4 GHz sender signaler lenger, mens 5 GHz sine signaler er raskere men kortere.


Tidligere testvinnere

Neonate BC-6500D: Babycallen BC-6500D fra Neonate er tidligere testvinner, og var en oppladar babycall med lang batteritid, lite stråling, god rekkevidde, enkel betjening, temperaturmåling, og mulighet til å snakke tilbake til barnet. Du kan hele testen her (Trykk her).


Velg riktig babycall

Vi har laget en oversikt over de viktigste egenskapene vi mener at alle burde ta hensyn til når de skal vurdere en ny babycall. Denne oversikten er også utgangspunktet vårt for å finne de produktene vi mener er de beste, i forhold til pris.

Kommunikasjon

Noen modeller kommer med kamera slik at du kan følge med på barnet. Noen opplever dette som en ekstra trygghet, mens andre foretrekker å bare belage seg på lyd. For folk flest er det ikke nødvendig med kamera.

Enkelte modeller kommer med kamera har mulighet for infrarødt nattsyn slik at du ser barnet bedre når det er mørkt, men det er sjeldent veldig bra.

Utfordringen med babycall med kamera er at de sjeldent gir deg tilfredsstillende bildekvalitet, og det svekker også batteriet veldig, så hyppig lading er å forvente. Det er dessverre få modeller med kamera som har gjennomgående gode omtaler.

Batteri

Folk flest bruker babycall minimum en gang hver dagen, og kanskje i flere timer av gangen hvis barnet sliter med å sove i perioder. Derfor er det viktig at den har et godt batteri for å gi lang driftstid før du må bytte batteri, eller lade den.

Familien vi har snakket med foretrekker en babycall med byttbare batterier, eller et oppladbart batteri fordi, da dette er mer fleksibelt når barnet skal sove ute i vognen.

Rekkevidde

Rekkevidden på en babycall er spesielt viktig hvis barnet sover i andre etasje, eller i kjelleren mens du sitter ute på verandaen. Det skal heller ikke være for mye avvik mellom lyd og bilde når avstanden mellom enhetene blir større.

Flere modeller skriver at de har en rekkevidde på opp til en kilometer, men det er ingen måleenhet for å se hvor godt signalet faktisk er på ulike avstander.

Lyd

Lydkvaliteten er viktig og de beste modellene på markedet har aktiv støydemping for å hindre bakgrunnsstøy. Vi anbefaler også å velge en modell hvor du kan regulere hvor følsom mikrofonen skal være.

Noen modeller har toveis-kommunikasjon mellom enhetene som gjør at du kan snakke tilbake til barnet.

Temperatur

Flere babycall modeller har muligheten til å måle temperaturen i rommet, noe som er veldig praktisk for å hindre at det blir for kaldt, eller for varmt.

Flere foreldre velger å investere i en avfukter (gjerne med et aktivt med luftfilter) for å hindre at det blir for høy fuktighet når barnet sover. Fordelen med at det også har et luftfilter er for å fjerne små partikler i luften som pollen f.eks.

Utfordringer

Som vi skrev i innledningen, så er det utrolig vanskelig å sammenligne en babycall med en annen. Det er fordi hverken produsent eller forhandler opplyser om det som faktisk er viktig.

Vi ser at flere opplyser om rekkevidden på rundt en kilometer, mens ingen opplyser om signalstyrken fra barnerommet til oppholdsrom i- og utenfor huset. Det vel sjeldent at du oppholder deg 1 kilometer fra barnet på natten.

Hvorfor opplyser ingen om bildekvalitet på kamera, eller viser realistiske bilder av eksempler i mørket. Vi har gjort alt vi kan for å sikre oss at du får kjøpt et godt nok produkt, så du kan være trygg på at barnet ditt er trygg.


Babycall med kamera

Markedet skiller mellom ulike typer babycall, og det brukes mange navn om hverandre slik som f.eks. babycall og babymonitor. Det er fordeler og ulemper med alle.

  • babycall uten kamera sender bare lydsignaler, og er ofte et rimeligere alternativ.

  • babycall med kamera sender både lyd- og bilde, og kommer både med- og uten oppladbart batteri.

  • babymonitor brukes hovedsakelig som et synonym til babycall med skjerm, men vi syns det er mer passende til produkter fra f.eks. Owlet Baby som måler puls, oksygen og søvntrender.

Utfordringer med kamera

Noen modeller kommer med mulighet til oppladbart batteri for kamera-enheten (på barnerommet), slik at de kan fungere trådløst. Men lyd- og bildekvaliteten på disse er svært dårlig.

Flere modeller med kamera kommer også inkludert med en egen oppladbar enhet for å vise video av barnet, istedenfor å bruke mobilen. Signalet på disse er ofte ustabilt, i tillegg til at de har dårlig batterikapasitet, samt dårlig lyd- og lyskvalitet.

Hvis du kjøper en babycall med kamera anbefaler vi at du velger en modell hvor kamera-enheten (på barnerommet) alltid er tilkoblet strøm, og sender video til din mobil, istedenfor en egen trådløs enhet. Ettersom disse ikke er oppladbare og egnet til bruk i barnevogn, anbefaler vi at du kjøper en av hver.

Det finnes dessverre ikke en babycall med kamera i Norge som er god nok til å fungere til begge behov.


Tips til barnerommet

Det aller viktigste tipset til barnerommet er at du holder det rent, og vasker det ofte.

I tillegg til å rengjøre barnerommet ofte, og investere i en god babycall med- eller uten kamera, så er det flere produkter vi anbefaler på det sterkeste. Det kan være produkter som en luftrenser, luftfukter, eller avfukter - produkter som bidrar til et bedre inneklima.

Luftrenser

Hvis du skal investere i et produkt som bidrar til et bedre inneklima, så er det uten tvil en luftrenser. En luftrenser fjerner svevestøv, pollen, bakterier, hår, allergener, sopp, pollen, og lukt.

Luftfukter

Når det begynner å bli kaldere mot vinteren så medfører oppvarming av boligen til at luften blir tørrere og du kan oppleve tørrere hud- og øyne, slimhinner og vanskeligheter med å sove. En luftfukter med hygrostat vil automatisk holde riktig luftfuktighet i rommet.

Luftvasker

Luftvaskere er en (hybrid) kombinasjon av en luftrenser og en luftfukter. Disse koster ofte litt mer, og de er ikke like gode som selvstendige luftfuktere, men det er det beste valget for norske hjem på vinteren.


Google nest som babycall

Vi har testet samtlige babycall-modeller som vi fant i det norske markedet, og følgelig har vi lest tusen produktomtaler. Flere anbefaler å bruke Google Nest sitt overvåkningssystem som babycall, men det er ikke for alle.

Google Nest gir for øvrig ekstremt god lyd- og bildekvalitet, og har en god programvare som er enkel å bruke. Men, så snart du lukker ned applikasjonen for å f.eks. lese en melding på Facebook, så forsvinner bakgrunnslyden også. Du er derfor avhengig av å ha appen åpen hele tiden for å følge med.

Men hvis du kobler opp en egen dedikert mobil, tablet eller skjerm til dette, så er faktisk Google Nest et godt valg.


Ny norsk babymonitor

Anita Fevang har de siste årene jobbet med å utvikle en ny, norsk babymonitor som skal dekke et større behov enn det noen andre modeller i Norge, og kanskje i verden kan.

Den kan minne litt om modellene fra Owlet Baby, men den skal være lettere å bruke, den skal være bedre å bruke for barnet, og måle mer presist. Babysensor skal også måle barnets temperatur.

Anita Fevang og Babysensor AS fikk 17 millioner kroner i støtte fra (EU) Eurostars, til å utvikle det som skal bli verdens mest avanserte babycall.